Oldal István

SorryImVeggie

Ropogós karfiolkatsu

Mangós curryszósz, Lime-ban pácolt chilik

2020. július 26. - SorryImVeggie

Imádom a karfiolt, főleg indiai jellemvonásokkal elkészítve, ezért elég sűrűn készítem. Ha választanom kell, akkor nálam a ropogós karfiolkatsu isteni zöldséges curryvel a best of. Na meg persze pergős basmati rizs mellé…

Így nem nagyon bírtam ki, hogy ne mutassam meg nektek ezt a kis szépséget. Ja és ami a legfontosabb: kipróbálni kötelező! Pikáns lime-ban pácolt chili szeletek. Csak szólok: eszméletlenül jó.

 

Hozzávalók:

 

Karfiol | 1 fej

Színes chilipaprika | 3-4

Lime | 3

Tanyasi boldog tojás | 2-3

Liszt | 100g

Zsemlemorzsa | 100g

Vöröshagyma | 1 fej

Fokhagyma | 4 gerezd

Gyömbér | 5 cm-es darab

Sárgarépa | 2 szál

Friss petrezselyem | 1 csokor

Olívaolaj | 2 ek

Garam masala | 1 tk

Őrölt kurkuma | 1 tk

Mangóchutney | 3 tk

Basmati rizs | 200g

 

Melegítsük elő a sütőt 180°C hőfokra. Vágjuk kb. ujjnyi vastag szeletekre a karfiolt a száraival együtt. Sózzuk minden oldalon és hagyjuk állnikb.10 percig. Közben elkészítjük a limeos chilit, amivel annyi dolgunk van, hogy szépen vékonyra szeleteljük a paprikákat, egy kis tálkába helyezzük, adunk hozzá egy csipet tengeri sót, a 2 lime reszelt héját és a levét.

 

Tegyünk 100g lisztet egy tányérba, egy másikba üssük bele a tojásokat és verjük fel, egy harmadikba pedig a zsemlemorzsát. A karfiol szeleteket először a lisztbe forgassuk bele, majd jöhet a tojásba tunkolás, végül pedig a zsemlemorzsa. Rakjuk kiolajozott tepsire. Süssük kb. 45-50 percig, míg belül megpuhulnak, kívül pedig ropogósak lesznek.

Közben a vöröshagymát, a gyömbért, a fokhagymákat és a sárgarépát aprítsuk finomra egy kevés petrezselyem szárral együtt (a levelet később fogjuk használni).

Tegyünk egy közepes serpenyőt a tűzre és hevítsünk benne 2 ek olívaolajat, adjuk hozzá az előkészített zöldségeket és pirítsuk le az egészet 10 perc alatt. Szórjunk hozzá kb. 50g lisztet és adjuk hozzá a mangó chutneyt, a garam masalát, a kurkumát és forgassuk össze. Adjunk hozzá 1 liter forró vizet és kevergetve főzzük kb. 15 percig, vagy amíg megfelelő állagú lesz. Ízesítsük sóval és frissen őrölt feketeborssal.

A végén pedig készítsük el a rizst a csomagoláson feltűntetett utasítások szerint. Tálaljuk a ropogós karfiolt a curryvel és a rizzsel, pikáns chili szeletekkel és sok-sok friss petrezselyemmel.

Egii!

A bejegyzés trackback címe:

https://sorryimveggie.blog.hu/api/trackback/id/tr5116078022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.