Oldal István

SorryImVeggie

Avokádós-Csicseris sajtkrém szendó

Sült Portobello és Cukkini szeletekkel

2020. július 01. - SorryImVeggie

Azt hiszem már bemutattam, hogy inkább az ultimate szendvicsekben hiszek.... Nálam nem létezik az „egyszerű szendvicske”, inkább addig pakolom amíg kb. bele sem lehet harapni.

Na hát ez most sem lesz másképp! Összedobtam egy jó kis avokádós-csicseris szépséget sajtkrémmel, grill zöldséggel.

Grrr!

 

Hozzávalók:

 

Kézműves zsemle | 1

Portobello gomba, szeletelve | 2-3

Cukkini, szeletelve | 1

Csicseriborsó, főtt (itt konzerv) | 70g

Avokádó | 1

Vöröshagyma | 1

Retekcsíra | 1 csipet

Fokhagyma | 2 gerezd

Sajtkrém, jó minőségű | 2 ek

Sárgarépa, szeletelve | 1

Só és bors | ízlés szerint

Citrom leve | 1/4

 

 

Pác, amivel kenegetni fogjuk:

Barbecue szósz 2 ek

Paradicsompüré | 1 tk

Narancs lekvár | 1 ek

Só és bors | ízlés szerint

Olívaolaj | 1 ek

Szárított fokhagyma granulátum | 1 tk

Oregánó | 1 tk

Szójaszósz | 1 tk

Kakukkfű | 1 tk

 

Kezdjük a sült zöldségekkel... Ha van lehetőség grillen csinálni ezt javasolnám mindenképpen, de nincsen gond, mert sütőben is csodálatos lesz. Ha ezt választjuk, melegítsük elő a sütőt 200°C fokra.

Készítsük el a szószt, amivel kenegetni fogjuk a zöldségeket miközben szépen barnára sülnek.

Mindössze annyi a teendőnk, hogy a fent említett hozzávalókat egy közepes tálban összekeverjük, és már kész is!

A gombákat és a cukkinit vékonyra szeleteljük, mert azt szeretnénk, hogy ropogósak legyenek. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd jól átkenjük a szószunkkal és mehet is a sütőbe (kb. 15-20 perc az ideális, de úgy is látjuk majd mikor lesz tökéletes).

Közben forgassuk és ne sajnáljuk tőle a szószt!

Közben belevágunk az avokádós-csicseris sajtkrém elkészítésébe, tehát: a vöröshagymát, a fokhagymát, a csicseriborsót beledobáljuk egy konyhai robotgépbe, majd az avokádót félbevágjuk, a magját eltávolítjuk és egy kanál segítségével a húsát szintén a robotgépbe tesszük. Adjunk hozzá citromlevet, olívaolajat, sózzuk és borsozzuk, majd finomra dolgozzuk. 

Ha kész, a masszához keverjük a sajtkrémet. Közben elkészülnek a grillzöldségek is. Kissé pirítsuk meg a zsemléket és kenjük meg alaposan a krémmel! Aztán jöhetnek is a zöldségeket. A tetejét megszórjuk egy kevés chilivel, locsoljunk rá a pácból, díszítsük friss újhagyma szeletekkel és szezámmaggal. Friss répával és retekcsírával tálaljuk.

Egii!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorryimveggie.blog.hu/api/trackback/id/tr1015975780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.