Oldal István

SorryImVeggie

Durván sajtos karfiolfasírt

Plusz egy kis energia

2020. június 24. - SorryImVeggie


Bevallom egy ideje elkezdtem újra rendszeresen edzeni, így néha muszáj összedobnom egy kicsit proteindúsabb kaját... És bizony annak érdekében, hogy ne legyen állati unalmas át kell hágnom néhány szabályt. Na meg - tegyük hozzá - imádom, ha minél több finomságból lehet válogatni.

Így került a tányéromra egy durván sajtos karfiolfasírt, egy határozott ajváros vörösbab és a verhetetlen steakburgonya.

Ajjaj.

 Hozzávalók:  

 Karfiol | 1 

Vörös cheddar | 40 g 

Kéksajt | 30 g 

Házi boldog tojás | 1 

Kézműves vagy Gm liszt | 1 bögre

Só és bors | ízlés szerint

Sárga burgonya, hámozva, negyedelve | 2-3

Jeges víz | 3 dl

Fokhagyma | 3

Őrölt kömény | 1 tk

Szódabikarbóna | 1 tk

Koktélparadicsom | 4

Vöröshagyma, finomra aprítva | 2

Paradicsompüré | 2 tk

Ajvár | 1 ek

 Elsőként a fasírttal kezdjünk foglalkozni, ennek pihennie kell kb. egy órát. Melegítsük elő a sütőt 220°C fokra.

Egy lábosban forraljunk vizet, sózzuk, majd dobáljuk bele a karfiolrózsákat és főzzük 3-4 percig. Ha kész, szűrjük le, és hideg vízbe szedjük át, ezt hívjuk blansírozásnak. A leszűrt zöldséget pakoljuk át egy konyhai robotgépbe 1 vörös-, és 1 fokhagyma, a sajtok, valamint a fűszerek kíséretében, és dolgozzuk finomra őket.

Ha kész, adjuk hozzá a tojást, a lisztet és hagyjuk pihenni kb. egy órát. 

Készítsük el a jól ismert steakburgonyát! Egy lábosban forraljunk vizet, sózzuk és adjunk hozzá 1 tk szódabikarbónát. Szórjuk bele a burgonyákat és főzzük őket 5 percig.

Szűrjük, rázzuk össze, borsozzuk, locsoljunk rá 2 tk olívaolajat és már mehet is a sütőbe kb. 40 percre.

A karfiol masszából kisebb, tenyérnyi fasírtokat formázunk és serpenyőben, alacsony lángon aranybarnára pirítjuk.

Közben egy serpenyőben hevítsünk olajat és dobjuk rá a maradék hagymát, fokhagymát. Pirítsuk 4-5 percig, sózzuk picit. Jöhet hozzá a bab és a paradicsompüré, amivel alaposan forgassuk össze! Mehet rá 1/2 dl víz, főzzük 1-2 percig, majd a végen keverjük el benne az ajvárt.

Végül egy avokádós-spenótos-joghurt szósszal kedveskedjünk neki.

Szépen tálaljunk együtt mindent.

Egiii!!

A bejegyzés trackback címe:

https://sorryimveggie.blog.hu/api/trackback/id/tr2215911876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalandfereg 2020.06.25. 13:06:51

A hozzávalók közt van liszt és tojás, de az elkészítés során nem kellenek. ;)

solar flare 2020.06.25. 14:34:19

@kalandfereg: Ja, én is azt néztem. Mondjuk, a liszt kihagyása nem hülyeség, nem kell a tiszta szénhidrát, de tojás azért nem árt a fasírtba :)

mézescsók 2020.06.25. 16:10:14

@kalandfereg: @solar flare: Szerintem meg kell. Leturmixolva - de alaposan összetörve sem - a karfiol, ha nem is cseppfolyós éppen, de semmiképpen sem kézzel formázható anyag. A sajt nemigen szív fel folyadékot. Még órás pihentetés után sem. Liszt helyett esetleg lehet zsemlemorzsa is, bár az is szénhidrát.

SorryImVeggie 2020.06.25. 20:26:08

Köszi az észrevételt valóban kihagytam!:D